‘Alle ruimte om je te ontwikkelen bij Van Herpt en Partners’

Het begon voor Marieke van Zeeland (25) als een stage, lekker dichtbij huis in haar woonplaats Helvoirt. Op dat moment had ze niet kunnen bedenken dat ze nu, een aantal jaar later, nog steeds met veel plezier bij Van Herpt en Partners zou werken.

“Ik volgde in Den Bosch de mbo 4-opleiding om assistent-accountant te worden. Het was top dat ik mijn stage bij Van Herpt en Partners kon doen. Na deze periode kreeg ik een aanbod om te blijven.” Het was een aanbod dat Marieke zeker aansprak.

“Ik moest toen de afweging maken of ik ging werken of toch verder wilde studeren. Het werd een combinatie, want terwijl ik bij het administratiekantoor aan de slag ging, kreeg ik de mogelijkheid om daarnaast te studeren.”

Werken en studeren

Met haar werkgevers bedacht Marieke een gunstige constructie, waarbij ze 32 uur per week werkte en 1 dag studeerde.

“Ik had een contract voor 40 uur. In de schoolvakanties, als er dus geen colleges waren, werkte ik dan 40 uur bij Van Herpt en Partners.”

De assistent-accountant volgde haar 2-jarige hbo-opleiding Accountancy in Breda.

“Het was af en toe best aanpoten, werken en daarbij studeren. De afronding van mijn opleiding was in de coronaperiode, waardoor ik met online lessen wat vertraging opliep. Maar het is gelukt, ik heb nu mijn associate degree!”

Actuele vakkennis

Of Marieke nog verder wil studeren?

“Haha, nee, ik ben er nu wel even klaar mee! Mijn werk is boeiend, ik heb leuke collega’s en de werksfeer is informeel. Daarbij krijg ik nog steeds alle ruimte om me te ontwikkelen, dat is supergoed geregeld bij Van Herpt en Partners.”

Bijscholing is een goede manier voor verdieping en om vakkennis actueel te houden.

“Cursussen volg ik regelmatig. Zo heb ik vorig jaar de cursus Rechtsvormkeuze IB of BV gevolgd. Misschien wil ik nog een keer een wat uitgebreidere cursus volgen rondom advisering of inkomstenbelasting bijvoorbeeld. En vanmiddag heb ik toevallig een leuke cursus over btw.”

Collega’s aan het woord

Nieuw administratief en fiscaal talent

Blog van Eefje van Vugt
Leestijd: 2 minuten

Stel je voor: een webwinkel. Medewerkers die zich inzetten in de verschillende onderdelen van het bedrijfsproces. Heel gewoon. Toch? In dit geval zeker niet!

‘Geen werkdag is hetzelfde’

Blog van Karin Verstijnen
Leestijd: 3 minuten

“Geen over-typwerk meer”, lacht Karin Verstijnen. Het is slechts een van de voordelen van de steeds verder geautomatiseerde werkprocessen. De assistent-administrateur vertelt over de ontwikkelingen …