Van Esch Techniek en Metaal in Elshout, Noord-Brabant, is gespecialiseerd in machineonderhoud, revisie en storingstechniek. Daarnaast levert het bedrijf maatwerk oplossingen en meubels. De klantenkring van dit bedrijf in de technische dienstverlening bestaat met name uit productiebedrijven.

Eigenaar Tim van Esch liet zijn particuliere belastingaangifte al langere tijd naar tevredenheid door Van Herpt en Partners verzorgen. Bij de start van Van Esch Techniek en Metaal in 2019 was de stap naar Van Herpt als zakelijke partner dan ook snel gemaakt.

“Ruud Walravens verzorgt de btw-aangifte en de jaarrekening voor mijn bedrijf”, vertelt Van Esch. “Ruud adviseert me proactief en is altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden. Wat ik zo prettig vind bij Van Herpt en Partners, is dat ook de medewerkers scherp zijn en kort op de bal zitten.”

Voordelen van zzp naar bv

Een voorbeeld? “Bij de start van mijn bedrijf was de verstandigste keuze om zzp’er te worden. Het was nog onzeker hoe groot het bedrijf zou worden. Toen mijn bedrijf begon te groeien, kwam Ruud ermee dat omzetting van de bedrijfsvorm van zzp naar bv gunstiger zou zijn.” Daarvoor waren twee redenen.

“Ten eerste groeiden we best fors. Om alle opdrachten te kunnen uitvoeren, huur ik zzp’ers in, bijvoorbeeld voor onderhoudswerkzaamheden. Hierdoor loop je als ondernemer toch een bepaald risico, dat je afdekt in een bv. Daarnaast was het financieel gezien een goede stap die direct fiscaal voordeel opleverde. Ik ben dan ook erg blij met het advies van Ruud.”

Administratie op de werkvloer

In de dagelijkse praktijk is de administratieve last voor Van Esch minimaal.

“De administratie doe ik grotendeels via mijn telefoon. Via boekhoudprogramma Snelstart, ook op de smartphone, doe ik de facturatie. Dat werkt erg praktisch. Bonnen die ik bijvoorbeeld nodig heb, vind ik eenvoudig terug. Zo kan ik ter plaatse even een wijziging doen en voorkom ik dat uren of materialen niet worden gefactureerd.”

Ook heeft Van Herpt en Partners gezorgd voor een koppeling tussen Snelstart en de zakelijke betaalrekening.

“Ideaal, ik doe betalingen met één druk op de knop.”

Bedrijfsadvies

Met vaste regelmaat heeft Van Esch een afspraak bij het administratie- en advieskantoor.

“Die gesprekken heb ik met Ruud. We sparren dan over de toekomst van mijn bedrijf en de beste keuzes. Ik heb veel aan dit bedrijfsadvies.”

Tevreden is de ondernemer ook over het jaarverslag.

“Dat ziet er altijd keurig uit. Je ziet duidelijk de groei, wat helpt bij het nemen van beslissingen.”