‘We zijn echt één team bij Van Herpt en Partners’

Het verschil tussen Van Herpt en Partners en haar vorige baan is groot, ervaart Mariska Smits. Ze werkt nu bijna 6 jaar met veel plezier op het administratie- en advieskantoor in Helvoirt. “Er is veel diversiteit, doordat we werken voor een groot aantal mkb-bedrijven.”

Als assistent-accountant verzorgt Mariska 3 dagen per week belastingaangiftes, administraties en maakt ze jaarrekeningen op.

“Toen ik bij Van Herpt begon, heb ik de opleiding Praktijkdiploma Belastingrecht gevolgd. Dat was nuttig, omdat ik in mijn vorige baan, op de financiële administratie bij een verzekeringsmaatschappij, het fiscale deel niet deed. Bij zo’n groot bedrijf is daar een aparte afdeling voor. De variatie bij Van Herpt en Partners spreekt me aan.” Leren heeft Mariska altijd naast haar werk gedaan. “Voor mijn studie bedrijfseconomie heb ik de opleiding Basiskennis Boekhouden gedaan. En tegenwoordig volg ik, net als al mijn collega’s, 2 keer per jaar een cursus rond belastingen. De meest recente was Rechtsvormkeuze IB of BV. Leuk en leerzaam!”

Gezellige, behulpzame collega’s

Veel collega’s bij Van Herpt en Partners voeren grotendeels dezelfde taken uit.

“Het fijne daarvan is, dat we elkaar werk uit handen kunnen nemen. Dat is dan ook een gewoonte bij ons. Wie een opdracht heeft afgerond, springt ergens anders bij.” Dat onderstreept de prettige werksfeer. “We zijn echt één team. Zeker in een drukke btw-maand, zoals nu, is die behulpzaamheid ideaal. Daarbij is het ook nog erg gezellig bij ons op kantoor.”

Ontwikkeling

In de jaren dat Mariska nu bij het administratiekantoor werkt, zijn er zeker zaken veranderd.

“Toen ik hier startte, werkten we veel op papier. Inmiddels hebben we een flinke slag gemaakt in digitalisering.” Hoe Mariska zich de komende jaren wil ontwikkelen in haar werk? “Het lijkt me boeiend om het onderdeel advisering verder uit te bouwen.”

Creatief

De Drunense besteedt haar vrije tijd graag met haar gezin of vriendinnen.

“Leuke dingen doen met de kinderen, die nu 4 en 6 jaar oud zijn. Of afspreken met vriendinnen. En ik zit bij een carnavalsgroep, waar we druk zijn met het maken van onze eigen pakken. Mijn collega’s zijn al benieuwd naar het eindresultaat!”

Collega’s aan het woord

Nieuw administratief en fiscaal talent

Blog van Eefje van Vugt
Leestijd: 2 minuten

Stel je voor: een webwinkel. Medewerkers die zich inzetten in de verschillende onderdelen van het bedrijfsproces. Heel gewoon. Toch? In dit geval zeker niet!

‘Geen werkdag is hetzelfde’

Blog van Karin Verstijnen
Leestijd: 3 minuten

“Geen over-typwerk meer”, lacht Karin Verstijnen. Het is slechts een van de voordelen van de steeds verder geautomatiseerde werkprocessen. De assistent-administrateur vertelt over de ontwikkelingen …