‘Geen werkdag is hetzelfde’

“Geen over-typwerk meer”, lacht Karin Verstijnen. Het is slechts een van de voordelen van de steeds verder geautomatiseerde werkprocessen. De assistent-administrateur vertelt over de ontwikkelingen op haar vakgebied en waarom het zo leuk is om bij Van Herpt en Partners te werken.

30 jaar geleden startte Karin haar boekhoudkundige carrière.

“In die tijd kwam alles nog op papier binnen, uitgewerkt met een typemachine of met de hand geschreven. Tegenwoordig gaat dat natuurlijk heel anders. Aanleveren van gegevens gebeurt vooral digitaal. Correspondentie verloopt via e-mail, niet meer via de post.”

Welke voordelen dat allemaal oplevert?

“Naast tijdwinst levert het een veel grotere nauwkeurigheid op. De moderne software sluit op elkaar aan, dus gegevensoverdracht gebeurt vaak met één druk op de knop.”

Karin biedt onder meer ondersteuning in het gebruik van de online boekhoudpakketten aan klanten.

“De programma’s bieden snel inzicht in bedrijfsresultaten, ook een belangrijk voordeel van werken met online tools.”

Vele branches en uiteenlopende vraagstukken

Wat het werken bij Van Herpt en Partners zo leuk maakt?

“Met cijfers werken vind ik interessant, van administraties tot aangiftes en jaarrekeningen. En dat ik met verschillende bedrijfstakken te maken heb, maakt het een erg afwisselende baan. Bouwbedrijven, horeca-ondernemingen, agrarische bedrijven, eigenlijk is geen werkdag hetzelfde. Iedere administratie is anders, je komt steeds nieuwe vraagstukken tegen. Ik vind het prettig dat ik zelfstandig mijn taken kan invullen. En als het nodig is, is er altijd hulp van mijn leuke, behulpzame collega’s!”

Administratiekantoor met kennis van zaken

Karin behaalde diverse diploma’s die aansluiten bij haar vakgebied.

“Ik ben begonnen met de MEAO. Vervolgens heb ik Basiskennis boekhouden (BKB), Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) en Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) gedaan.”

Hoe ze op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen, zoals nieuwe regelingen?

“Een paar keer per jaar volgen we met het team bijscholing, vaak trainingen van een halve dag, over btw, eindejaarsactiviteiten of andere fiscale onderwerpen. Afgelopen najaar heb ik de meerdaagse cursus Fiscale praktijk voor gevorderden gevolgd, erg boeiend.”

Circus

Op kantoor delen de collega’s ook kennis.

“Regelmatig hebben we fiscaal overleg, waarin actuele vakkennis aan bod komt”

, vertelt de Haarense, die in haar vrije tijd graag kijkt bij de sportwedstrijden van haar dochters en als vrijwilliger actief is bij Jeugdcircus Il Grigio in haar woonplaats.

Collega’s aan het woord

Nieuw administratief en fiscaal talent

Blog van Eefje van Vugt
Leestijd: 2 minuten

Stel je voor: een webwinkel. Medewerkers die zich inzetten in de verschillende onderdelen van het bedrijfsproces. Heel gewoon. Toch? In dit geval zeker niet!